ZAVRŠNO IZVJEŠĆE O AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA PROJEKTA ERF-LOSPER

Projekt  ERF-LOSPER započeo je s provedbom 22.3.2019. godine. Proveden je u okviru poziva Provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira na razini visokog obrazovanja, Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2014. – 2020.. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF) s  predviđenim iznosom 3.803.388,28 kuna. Posredničko tijelo razine 1 bilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a razine 2 Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – DEFCO.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ERF-LOSPER

Na ERF-u je 15.3.2022. godine održana Završna konferencija projekta Unaprjeđenje kvalitete studija logopedije, socijalne pedagogije i edukacijske rehabilitacije ERF-LOSPER.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-u ODRŽAN OKRUGLI STOL O KVALITETI

U okviru završne konferencije projekta „Unapređenje kvalitete studija logopedije, socijalne pedagogije i edukacijske rehabilitacije ERF-LOSPER“, održane 15.ožujka 2022. godine u prostorima Nastavno-kliničkog centra Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, održan je okrugli stol pod nazivom „Sustav osiguravanja kvalitete na ERF-u: Postignuto i izazovi za budućnost“.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-U ODRŽANA ONLINE RADIONICA ZA UNAPRJEĐENJE KVALITETE POD NAZIVOM „NENASTAVNO OSOBLJE I SUSTAV OSIGURAVANJA KVALITETE“

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu 4. ožujka 2022. održana je online radionica za unaprjeđenje kvalitete pod nazivom Nenastavno osoblje i sustav osiguravanja kvalitete.

Radionicu je održala prof.dr.sc. Sanja Smojver-Ažić, članica Savjeta za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci, profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Sveučilišta u Rijeci.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-U ODRŽANA ONLINE RADIONICA ZA UNAPRJEĐENJE KVALITETE NASTAVE POD NAZIVOM „SUSTAV OSIGURAVANJA KVALITETE: ULOGA POVRATNIH INFORMACIJA STUDENATA“

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu 25.veljače 2022. održana je online radionica za unaprjeđenje kvalitete nastave pod nazivom Sustav osiguravanja kvalitete: uloga povratnih informacija studenata.

Radionicu je održala prof.dr.sc. Sanja Smojver-Ažić, članica Savjeta za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci, profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Sveučilišta u Rijeci. Radionici je prisustvovao 21 nastavnik ERF-a.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-u ODRŽAN STRUČNI SKUP „KVALITETA I BUDUĆNOST SOCIJALNOPEDAGOŠKE DJELATNOSTI“

Na ERF-u je 22.2.2022. održan stručni skup pod nazivom „Kvaliteta i budućnost socijalnopedagoške djelatnosti“, u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih pedagoga (HUSP) i u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, partnera u projektu „Unapređenje kvalitete studija logopedije, socijalne pedagogije i edukacijske rehabilitacije ERF-LOSPER“.

Skupu je putem video veze prisustvovalo preko 150 socijalnih pedagoga iz cijele Hrvatske, koji su pratili prijenos događanja iz dvorane Plitvice na ERF-u.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANA PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU I DRUŠTVENOM PODUZETNIŠTVU ZA STUDENTE ERF-a

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održana su online predavanja o poduzetništvu i društvenom poduzetništvu za studente. Predavanjima je prisustvovalo 28 studenata, a održala ih je socijalna pedagoginja Andreja Rosandić, prof.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-u ODRŽANE RADIONICE: GOVORNIŠTVO I KOMUNIKACIJSKA PSIHOLOGIJA

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, u okviru četvrtog elementa projekta ERF-LOSPER – Unaprjeđenje nastavne djelatnosti, održane su dvije dvodnevne radionice za unaprjeđenje nastavničkih kompetencija: Govorništvo i komunikacijska psihologija, u ukupnom trajanju od po 10 sati svaka. Prva radionica na kojoj je sudjelovalo 12 nastavnika ERF-a održana je 9. i 11.2.2022., a druga radionica, na kojoj je sudjelovalo 11 nastavnika, održana je 14. i 17.2.2022.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-u ODRŽANA EDUKACIJA O DRUŠTVENO KORISNOM UČENJU

Dana 7. lipnja 2021. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održana je edukacija o društveno korisnom učenju za nastavnike ERF-a. Edukaciju je vodila istaknuta stručnjakinja u ovom području, prof.dr.sc. Nives Mikelić Preradović, s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN MEĐUNARODNI KONGRES STUDENATA EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKOG FAKULTETA ERFUSS '21

Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta ERFUSS ’21 („ERF u suradnji s…“), održao se od 23. do 25. travnja 2021. godine. Kongres je održan pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te sufinanciran sredstvima ESF projekta ERF-LOSPER, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Studentskog centra u Zagrebu.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-u ODRŽANA RADIONICA NA TEMU ZAGOVARANJA ZA UTJECANJE NA JAVNE (SOCIJALNE) POLITIKE I DRUŠTVENU DOBROBIT

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu dana 23. travnja 2021. godine održana je radionica pod nazivom Vještine zagovaranja za utjecanje na javne (socijalne) politike i društvenu dobrobit, koju je za nastavnike ERF-a održao Matej Košir, direktor Instituta Utrip (Slovenija).

PROČITAJ VIŠE

U PRIMOŠTENU ODRŽANA ZNANSTVENO-STRUČNA KONFERENCIJA „ODGOJNO-OBRAZOVNA, SOCIJALNA I ZDRAVSTVENA INFRASTRUKTURA ZA DJECU S TEŠKOĆAMA I OSOBE S INVALIDITETOM“

U organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora od 6. do 8. travnja 2021. godine u Primoštenu je, pod pokroviteljstvom predsjednika Zorana Milanovića, održana znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-u ODRŽANA RADIONICA O BRENDIRANJU U VISOKOM OBRAZOVANJU

Dana 19. ožujka 2021. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održana je radionica pod nazivom Brendiranje u visokom obrazovanju. Edukaciju je za nastavnike ERF-a održao dr.sc. Hrvoje Jakopović, docent Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

PROČITAJ VIŠE

NA ERF-u ODRŽANE EDUKACIJE „POUČAVANJE USMJERENO NA STUDENTE“

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u veljači su održane tri cjelodnevne edukacije – radionice za unaprjeđenje poučavalačkih kompetencija nastavnika, na temu poučavanja usmjerenog na studente.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANE ONLINE RADIONICE ZA UNAPRJEĐENJE AKADEMSKIH VJEŠTINA STUDENATA PRVE GODINE PREDDIPLOMSKOG STUDIJA SOCIJALNE PEDAGOGIJE

U okviru elementa Unaprjeđenje nastavne djelatnosti u okvira projekta ERF-LOSPER, dana 19. i 20.11.2020. održane su online radionice za 53 brucoša na studiju Socijalne pedagogije…

PROČITAJ VIŠE

NOVA SKUPINA NASTAVNIKA ERF-a KRENULA JE NA EDUKACIJU AKTIVNO UČENJE I KRITIČKO MIŠLJENJE U VISOKOŠKOLSKOJ NASTAVI

Nakon što je u protekloj godini pet mladih nastavnika ERF-a završilo s pohađanjem edukacije Aktivno učenje i kritičko mišljenje u visokoškolskoj nastavi u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, na edukaciju je 13. i 14. studenoga 2020. godine krenula i nova skupina od devet nastavnika ERF-a.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN SASTANAK ČLANOVA PROJEKTNOG TIMA S EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKOG I ŠUMARSKOG FAKULTETA

Šumarski fakultet prepoznat je na zagrebačkom Sveučilištu i izvan njega kao primjer dobre prakse u osiguravanju kvalitete, te je stoga zamoljen za partnerstvo u ovom projektu, kako bi svojim iskustvima pomogao unaprjeđenju sustava osiguravanja kvalitete na ERF-u.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN DRUGI CIKLUS RADIONICA ZA IZRADU STANDARDA KVALIFIKACIJA MAGISTRA SOCIJALNE PEDAGOGIJE I EDUKACIJSKE REHABILITACIJE

Tijekom mjeseca rujna 2020. godine održan je drugi ciklus radionica za izradu standarda kvalifikacija magistra socijalne pedagogije i edukacijske rehabilitacije, na kojima su stručne radne skupine sastavljene od stručnjaka – socijalnih pedagoga i edukacijskih rehabilitatora  iz prakse i nastavnika Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta nastavili s radom na izradi ovih standarda započetim u lipnju i srpnju.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANE EDUKACIJE I RADIONICE ZA IZRADU STANDARDA KVALIFIKACIJA MAGISTRA LOGOPEDIJE, SOCIJALNE PEDAGOGIJE I
EDUKACIJSKE REHABILITACIJE

Nakon što je priveden kraju rad na opisu ključnih poslova i kompetencija u svrhu izrade standarda zanimanja logopeda, socijalnog pedagoga i edukacijskog rehabilitatora, započelo se s realizacijom drugog projektnog elementa – rada na izradi standarda kvalifikacija magistara logopedije, socijalne pedagogije i edukacijske rehabilitacije.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANA TEMATSKA SJEDNICA FAKULTETSKOG VIJEĆA EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKOG FAKULTETA NA TEMU UPRAVLJANJA KVALITETOM

Dana 9. ožujka 2020. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održana je tematska sjednica Fakultetskog vijeća na temu upravljanja kvalitetom. Ova sjednica jedna je od aktivnosti u okviru projekta ERF-LOSPER kojima se želi utjecati na unaprjeđenje sustava upravljanja kvalitetom na Fakultetu.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANE RADIONICE ZA IZRADU KONAČNIH OPISA KLJUČNIH POSLOVA I KOMPETENCIJA LOGOPEDA, SOCIJALNOG PEDAGOGA I EDUKACIJSKOG REHABILITATORA

Nakon što su u rujnu provedena anketiranja stručnjaka i njihovih poslodavaca u 5 hrvatskih gradova, izvršena je statistička obrada podataka iz, na kraju, ukupno 282 ankete…

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN SEMINAR O UPOSTAVLJANJU SUSTAVA OSIGURAVANJA KVALITETE NA VISOKOŠKOLSKIM USTANOVAMA

Dana 9.prosinca 2019. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održan je jednodnevni seminar o uspostavljanju sustava osiguravanja kvalitete na visokoškolskim ustanovama. Seminar je održan kao jedna od aktivnosti u okviru projektnog elementa Unapređenje sustava osiguravanja kvalitete na ERF-u.

PROČITAJ VIŠE

STUDIJSKI POSJET OBRAZOVNIM INSTITUCIJAMA U EDINBURGHU

Od 2. do 9. studenoga 2019. godine osam članova nastavnog i nenastavnog osoblja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta boravilo je u studijskom posjetu obrazovnim institucijama u Edinburghu i okolici. Cilj posjeta bio je upoznati primjere dobre prakse u području osiguravanja kvalitete na visokim učilištima kao i ustanova u područjima edukacije i rehabilitacije relevantnim u kontekstu studijskih programa na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANA ANKETIRANJA U SVRHU IZRADE POPISA KLJUČNIH POSLOVA, ZNANJA I VJEŠTINA ZA IZRADU STANDARDA ZANIMANJA LOGOPEDA, SOCIJALNOG PEDAGOGA I EDUKACIJSKOG REHABILITATORA

Nakon što su tri stručne radne skupine od po 10 stručnjaka – logopeda, socijalnih pedagoga i edukacijskih rehabilitatora tijekom srpnja, kolovoza i rujna izradile anketne upitnike, od 18. do 26. rujna 2019. godine u pet hrvatskih gradova …

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANE EDUKACIJE O METODOLOGIJI IZRADE STANDARDA ZANIMANJA I RADIONICE U SVRHU PRIPREME ANKETA ZA IZRADU STANDARDA ZANIMANJA LOGOPEDA, SOCIJALNOG PEDAGOGA I EDUKACIJSKOG REHABILITATORA

Od 9. do 12. srpnja 2019. godine na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu održane su edukacije o metodologiji izrade standarda zanimanja te radionice u svrhu pripreme anketa za izradu standarda zanimanja logopeda, socijalnog pedagoga i edukacijskog rehabilitatora.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN PRVI SASTANAK EKSPERTNE SKUPINE ZA IZRADU STANDARDA ZANIMANJA EDUKACIJSKOG REHABILITATORA

Dana 28. lipnja 2019. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održan je prvi sastanak ekspertne skupine za izradu standarda zanimanja edukacijskog rehabilitatora.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANA RADIONICA O IZRADI STANDARDA KVALIFIKACIJA

Dana 19. lipnja u prostorima Ministarstva znanosti i obrazovanja održana je radionica o metodologiji izrade standarda kvalifikacija.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN TREĆI SASTANAK VODITELJSTVA PROJEKTNOG TIMA

Dana 10. lipnja 2019. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održan je treći sastanak s voditeljicama i članicama radnih skupina projektnog tima, kojem su prisustvovale…

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANA PROVEDBENA RADIONICA ZA PROJEKTE U OKVIRU POZIVA PROVEDBA HRVATSKOG KVALIFIKACIJSKOG OKVIRA U VISOKOM OBRAZOVANJU

Dana 30. travnja 2019. godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je provedbena radionica za projekte odobrene u okviru poziva Provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira u visokom obrazovanju.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN SASTANAK RADNE SKUPINE ZA UNAPRJEĐENJE KVALITETE ERF-a I ŠUMARSKOG FAKULTETA

Dana 26. travnja na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je sastanak radnih skupina za unaprjeđenje kvalitete dvaju partnerskih fakulteta.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANE RADIONICE O METODOLOGIJI IZRADE STANDARDA ZANIMANJA

Dana 25. travnja i 6. svibnja u prostorima Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu održane su radionice o metodologiji izrade standarda zanimanja.

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN DRUGI SASTANAK VODITELJSTVA PROJEKTNOG TIMA

Dana 20. svibnja 2019. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održan je drugi sastanak s voditeljicama i članicama radnih skupina projektnog tima,…

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN PRVI SASTANAK VODITELJSTVA PROJEKTNOG TIMA

Dana 1. travnja 2019. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održan je prvi sastanak s voditeljicama i članicama radnih skupina projektnog tima, kojem su prisustvovale prof.dr.sc. Mirjana Lenček, voditeljica radne skupine za područje Logopedije, izv.prof.dr.sc. Jelena Kuvač Kraljević,…

PROČITAJ VIŠE